Inloggen Social Schools

Groep 4

 

Vanwege de grootte van de groep kunnen we hier géén nieuwe aanmeldingen plaatsen. Heeft u hier vragen over, kan u contact opnemen met de directie. 

Groep 4 is een voortzetting van groep 3. Alles wat je kind in groep 3 heeft geleerd, wordt intensiever en meer uitgediept. Er wordt in groep 4 dus nog meer echt geleerd.

Van losse woorden ging je kind al naar korte zinnetjes, maar nu krijgt hij langere zinnen te lezen. De boekjes worden moeilijker. Hadden de boeken in groep 3 nog vooral woorden met één lettergreep, nu zijn de woorden en zinnen langer.

Letters leren was in groep 3 al moeilijk genoeg, dus was het prima om alles fonetisch op te schrijven. In groep 4 leert je kind echt spellen en leert hij dat een woord met een ‘g’-klank bijvoorbeeld ook een ‘ch’ kan bevatten.

Rekenen gaat alweer een stuk verder dan in groep 3. Leerde je kind eerst alleen optellen en aftrekken tot 20, nu worden de getallen groter. Voor het eerst maakt hij ook kennis met vermenigvuldigen. Ook komen de tafels aan de orde. 

Vanaf dit jaar bieden wij ook ‘wereldoriëntatie’ aan. De focus van je kind op de wereld wordt breder. Gingen cultuur- en algemene vakken eerst over zaken dicht bij huis, nu gaat het meer over de wereld om je heen. Denk aan het verschil tussen culturen en godsdiensten, maar ook het indelen van het dierenrijk in verschillende soorten dieren.